Cilt: 7 Sayı: 3, 25.12.2021

Yıl: 2021

Research Article

Düzeltme

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, uluslararası hakemli bir dergi olup, Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki kez yayınlanmaktadır. Gerektiğinde özel sayılar çıkarılabilecektir.

2. Dergide başta iktisat, işletme, siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve maliye alanları başta olmak üzere finans, yönetim organizasyon, muhasebe, sayısal yöntemler, yöneylem, pazarlama, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyasi tarih, uluslararası hukuk vb. alanlardaki Türkçe ve İngilizce makaleler, kitap tanıtım ve eleştirileri ile örnek olay çalışmaları yayımlanmaktadır.

3. Dergiye gönderilen makaleler daha önce bir başka dergide yayımlanmamış, yayımlanmak üzere gönderilmemiş veya yayım için kabul edilmemiş olmalıdır. Herhangi bir bilimsel toplantıda sunulmuş ve yayımlanmamış olan yazılarda, toplantının adı, yeri ve tarihi dipnot olarak belirtilmelidir.

4. Makalelerdeki görüş ve bilimsel sorumluluklar yazar veya yazarlara ait olup, dergi ile hiçbir ilişkisi yoktur. Yazılar yayınlanmak üzere kabul edildiği takdirde dergi bütün yayın haklarına sahip olur. Eserin yayımlanmasına karar verilmesi durumunda yazarlar yayın haklarını dergiye devretmiş olurlar.

5. Makaleler, ilgili editör tarafından şekil ve içerik yönünden ön incelemeye alınmakta olup, genel olarak dergide yayınlanmaya uygun olup olmadığına karar verilmekte ve daha sonra hakemlere gönderilmektedir. Makale o alandaki iki hakeme gönderilir. Hangi makalenin hangi hakemlere gönderileceğine hakemlerin ve makalelerin ilgi alanlarına göre karar verilmektedir. Makaleyi değerlendiren hakemlerin kimlikleri hakkında yazarlara, gönderilen makalenin kime ait olduğu konusunda da hakemlere bilgi verilmez. Hakem raporları gizlidir.

6. Makalenin gönderildiği iki hakemden de olumlu görüş bildirilmesi durumunda makale yayınlanmak üzere sıraya alınır. İki hakemden de olumsuz görüş bildirilmesi durumunda makale hiçbir surette yayınlanmaz. İki hakemin birbirinden farklı görüş bildirmesi durumunda makale üçüncü bir hakeme gönderilir; üçüncü hakemin vereceği cevaba göre yayınlanmasına veya yayınlanmamasına karar verilir. Hakemlerden gelen raporlara göre, makalenin aynen yayınlanmasına (kabul), düzeltme, ekleme veya çıkarma istenmesine (düzeltme) veya yayınlanmamasına (ret)  karar verilmekte olup bu karar yazar veya yazarlara en çok 2 ay içerisinde bildirilmektedir.

7. Hakemlerin düzeltme yönünde görüş bildirmeleri durumunda yazara başvurulur ve yazarın gerekli düzeltmeleri tamamlayarak göndermesi istenir. Düzeltme verilen makaleler yazarı veya yazarları tarafından belirtilen süre içerisinde düzeltilmedikçe yayınlanmaz.

8. Gönderilen yazıların yayımlanma hakkı dergi yönetimine aittir. Dergide yayımlanan yazılar, dergi yönetimin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz ve başka bir yerde (matbu olarak veya internet ortamında) tekrar yayımlanamaz. Dergiye makale gönderen yazar, bu ilkeleri kabul etmiş sayılır.


Dergide başta iktisat, işletme, siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve maliye alanları başta olmak üzere finans, yönetim organizasyon, muhasebe, sayısal yöntemler, yöneylem, pazarlama, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyasi tarih, uluslararası hukuk vb. alanlardaki Türkçe ve İngilizce makaleler, kitap tanıtım ve eleştirileri ile örnek olay çalışmaları yayınlanmaktadır.

Yayımlanan makalelerin uluslararası indekslere eklenmesinde sorun yaşanmaması için özet ve anahtar kelimeler gerekmektedir. Bu sebeple dergiye gönderilecek makalelerde mutlaka Türkçe - İngilizce en fazla beş yüz (500) kelimelik Özet ve en az üç (3) en fazla beş (5) tane Anahtar Kelime - Key Words bulunmalıdır. Ayrıca makalenin İngilizce başlığı, Türkçe başlığın altına eklenmelidir. Makaledeki tüm başlıklardaki kelimelerin sadece ilk harfleri büyük yazılmalıdır.

2. Sayfa yapısı 17x24 olmalı ve çalışmanın tamamı 25 sayfayı aşmamalıdır.

3. Çalışmanın ana başlığı tamamen büyük ve kalın harflerden, alt başlıkların sadece ilk harfleri büyük ve tamamı kalın harflerden oluşmalıdır. Yazar (lar) sağa dayalı olarak ad-soyad belirtmeli, dipnot şeklinde çalıştıkları kurum, ORCID ve e-posta adreslerini vermelidirler.  

4. Makale tam metin olarak word dosyası şeklinde gönderilmelidir. Kabul edilen formatlar; doc, docx, jpeg, tiff, gif şeklindedir.

5. Makalede sayfa düzeni şu şekilde olmalıdır:

Metin boyutu

Dipnot ve Tablo boyutu

Paragraf aralığı

Paragraf girinti

Üst kenar boşluğu

Alt kenar boşluğu

Sağ kenar boşluğu

Sol kenar boşluğu

Satır aralığı

12 punto

10 punto

6 nk

1.25 cm

3 cm

3 cm

2.5 cm

3.5 cm

1.25

5. Makalede Times New Roman yazı fontu kullanılmalıdır. Ancak bazı alanların gereği olarak yazım esnasında özel font kullanılmış ise, bu fontlar makale ile birlikte gönderilmelidir.

6. Kullanılan bütün kaynaklar makalenin sonunda "Kaynakça" adı altında verilmelidir.  

7. Yazım kurallarına uymayan makaleler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Makalede Kaynak Gösterme

Dergide, kaynak gösterme konusunda APA sistemi kullanılmaktadır. Bu sebeple, gönderilecek makalelerin aşağıdaki kaynak gösterme sistemine uygun olması gerekmektedir:   

Kitaplarda:

Metin içinde: (Goldgar, 2007: 13)

Eserin kaynakçada yazımı şu şekilde olmalıdır:

Goldgar, A. (2007), Tulipmania: Money, Honor, and Knowledge in the Dutch Golden Age, Chicago: University of Chicago Pres.

Makalelerde: 

Metin içinde: (Hamilton, 1987: 153)

Makalenin kaynakçada yazımı şu şekilde olmalıdır:

Hamilton, J. (1987), “Monetary Factors in the Great Depression”, Journal of Monetary Economics, 19 (2), 145-169.

Tezlerde:

Metin İçinde: (Arıoğlu, 2007: 7)

Tezin kaynakçada yazımı şu şekilde olmalıdır:

Arıoğlu, E. (2007), Firma Büyüklüğü ile Hisse Senedi Getirileri Arasındaki İlişkinin Farklı Yöntemlerle İncelenmesi: İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında Uygulamalı Bir Analiz, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi.

TABLO VE ŞEKİLLER

      1. Tablo ve şekil açıklaması,

Tablo 1. …………………

şeklinde 10 punto ile yazılmalı ve ortalanmalıdır.

      2. Tablo içi metinler 10 punto, satır aralığı tek, paragraf aralığı 0 nk olmalıdır.

      3. Tablo sayfaya ortalanmalıdır.

ETİK İLKELER VE YAYIN POLİTİKASI
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yayın süreçleri, bilimsel yöntemler ve etik ilkeler çerçevesinde geliştirilen ve üretilen bilginin, tarafsız ve yine etik ilkelere uygun şekilde değerlendirilmesi ve paylaşımını önceleyen bir sisteme dayalıdır. Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği yönergesi ve uluslararası anlamda Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan rehber ve politikalar göz önünde bulundurulduğunda, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yayın süreçlerini oluşturan her bir bileşen-paydaş belirli etik sorumluluklara sahiptir.
I. Yazarların Etik Görev ve Sorumlulukları
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ne değerlendirilmek ve yayınlanmak üzere bilimsel çalışma hazırlayan yazarların etik sorumlulukları;
i. Yazarların hazırlamış oldukları bilimsel çalışmalar, içerdikleri fikir, içerik, yöntem ve veriler bakımından özgün olmalıdır. Mevcut bilimsel çalışmalardan kısmen ya da tamamen edinilen/yararlanılan fikir, içerik, yöntem ve veriler olması durumunda, bu durum bilimsel ve tik kurallara uygun biçimde referans verilerek/alıntı ve atıf yapılarak gerekli kaynak gösterimleri oluşturulmalıdır.
ii. Yazarlar, başka bir bilimsel dergide yayınlanmış, değerlendirilme süreci tamamlanarak yayınlanma aşamasında olan ya da değerlendirme aşamasında olan bilimsel çalışmalarını Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ne değerlendirilmek ve yayınlanmak üzere gönderemez.
iii. Bilimsel katkısı bulunmayan kişi ya da kişiler yazarlar arasına dahil edilmemelidir. Bilimsel çalışmanın, planlanması, tasarımı, verilerin toplanması ve analiz edilmesi, bulguların derlenerek yayına hazırlanması aşamalarında tüm yazarların katkısının olması ve yazarların sıralamalarının bu katkılar doğrultusunda oluşturulması beklenmektedir.
iv. Yazarlar hazırlamış oldukları bilimsel çalışmalara ilişkin varsa çıkar çatışması teşkil edebilecek durum ve ilişkileri açıklamalıdır.
v. Yazarlar yayın değerlendirme süreçleri çerçevesinde, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi tarafından talep edilebilecek, bilimsel çalışmalarına temel teşkil eden ham veri ya da ilave bilgileri, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ni temsilen yayın kurulu ve bilim kuruluna sunmaya hazır olmalıdır.
vi. Yazarlar hazırlamış oldukları bilimsel çalışmada kullandıkları verilerin kullanım haklarına, araştırma ve/veya analizlere ilişkin gerekli izinlere sahip olduklarını veya deney yapılan deneklerin rızasının alındığını gösteren belgeyi, değerlendirme aşaması sona ermeden Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ne sunmalıdır.
vii. Yazarların halihazırda yayınlanmış, değerlendirme süreci tamamlanarak erken görünüm şeklinde yayınlanan veya değerlendirme aşamasındaki bilimsel çalışmalarına ilişkin herhangi bir yanlış ya da hatanın fark edilmesi durumunda, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi ilgili organları ile bilgilendirme, düzeltme veya geri çekme iş ve işlemlerinde işbirliği yapma yükümlülüğü bulunmaktadır.
viii. Değerlendirme süreci başlamış bir bilimsel çalışmaya ilişkin, yazar ekleme, yazar sırası değiştirme, kişi ya da kişilerin yazarlar arasından çıkarılması gibi işlemlerin teklif edilmemesi beklenmektedir. Ancak, DergiPark süreç yönetimi üzerinden, bu ve benzeri talepleri içeren işlemler, ilgili talebin sorumlu yazar tarafından diğer tüm yazarların da imzalı talep ve olurlarını içerecek şekilde dergi editörüne iletilmesi durumunda dikkate alınabilecektir.

II. Editörlerin Etik Görev ve Sorumlulukları
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Editörleri yayınlanan her bilimsel çalışmadan sorumludur ve bu bağlamda Editörlere ilişkin görev ve sorumluluklar;
i. Değerlendirme süreci öncesi, esnası ve sonrasında yazarların, ayrıca okuyucuların her türlü bilgi talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmalar gerçekleştirme.
ii. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yayın politikası çerçevesinde, sürekli gelişim ve iyileşme adına gerekli düşünsel ve eylemsel gereklilikleri ortaya koyma.
iii. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’nde yayınlanan bilimsel çalışmaların kalitesinin arttırılmasına yönelik gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinde rol alma.
iv. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yayın politikası çerçevesinde, özgün ve Türkçe dili yanı sıra, bilimsel açıdan yaygın diğer yabancı dillerde ortaya konmuş bilimsel çalışmaların yayınlanması adına gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinde rol alma.
v. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi iş süreçlerinin ve ayrıca bilimsel çalışma değerlendirme ve yayımlama süreçlerinin fikri mülkiyet hakları ve etik standartlardan taviz vermeden sürdürülmesi adına gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinde rol alma.
vi. Yazarlar ve okuyucuların talep ya da şikayetlerini içeren bildirim ve geri bildirimlerini dikkate alarak, açıklayıcı ve bilgilendirici geri bildirimleri gerçekleştirmek ya da gerçekleştirilmesi adına gereklilikleri yerine getirmek.
vii. Bilimsel çalışma değerlendirme aşaması başlangıcında, ön değerlendirme sürecini yürütmek.
viii. Bilimsel çalışma değerlendirme süreci sonunda, hakem yorumlarını tarafsız ve dikkatli bir şekilde ele alarak gerekli işlemleri gerçekleştirmek.
ix. Değerlendirme sürecine ilişkin olarak, alan editörlerine gerekli bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştirmek ve koordineli bir çalışma yürütmek.
x. Hakemlik ve editörlük işlemleri dahil olmak üzere değerlendirme ve yayın süreçlerinin sorumlu editörler tarafından etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi adına gerekli iş ve işlemleri gerçekleştirmek.
xi. Dergi hakem havuzunun geliştirilmesi konusunda alan editörleri ile koordineli çalışmak ve alan editörlerini bu konuda gerektiği şekilde teşvik etmek.
xii. Değerlendirme sürecindeki bilimsel çalışma içeriklerinin halihazırda yayınlanmış bilimsel çalışmaların fikri mülkiyet haklarını ihlal edip etmediğinin tespiti ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması. Ayrıca, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi bünyesinde yayınlanan bilimsel çalışmaların fikri mülkiyet haklarını korumaya ilişkin gerekli işlem ve tedbirlerin yerine getirilmesi, olası ihlallerde Dergi ve yazarların haklarını savunma adına işlemlerin yürütülmesi.
xiii. Yayınlanmış bir bilimsel çalışma hakkında olabilecek ikna edici ve ciddi eleştirileri dikkate almalı ve bunlara karşı yapıcı bir tutum sergilemeli ve aynı zamanda ilgili bilimsel çalışmayı ortaya koyan yazarların eleştirilere ilişkin cevap hakkını kullanabilmeleri adına gerekli iş ve işlemleri gerçekleştirmek.
xiv. Değerlendirme süreçleri sonunda, tarafsız hakem yorumları dışında, dergi sahibi, yayıncı ve diğer hiçbir politik ve ticari unsurdan etkilenmeden, bağımsız, bilimsel ve nesnel bir bakış açısıyla karar almak.

III. Alan Editörlerinin Etik Görev ve Sorumlulukları
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Alan Editörleri yayınlanan her bilimsel çalışmadan sorumludur ve bu bağlamda Alan Editörlerine ilişkin görev ve sorumluluklar;
i. Değerlendirme süreci öncesi, bilimsel çalışmanın konu ve içeriği ile uyumlu hakemlerin belirlenmesi.
ii. Değerlendirme süreci boyunca, hakemlerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, belge ve rehberlik konusunda gerekli iş ve işlemleri gerçekleştirmek.
iii. Yazarlar ve hakemler arasında çıkar çatışması olup olmadığının belirlenmesi hususunda gerekli işlemlerin titizlikle gerçekleştirilmesi ve proaktif bir yaklaşımla gerekli inisiyatifin ivedilikle alınması.
iv. Değerlendirme sürecinde hakemlerin kimlik bilgilerinin gizli tutulmasına yönelik gerekli iş ve işlemleri titizlikle gerçekleştirmek.
v. Değerlendirme süreci boyunca, hakemlerin tarafsız, bilimsel ve nesnel bir bakış açısıyla bilimsel çalışmayı değerlendirebilmeleri adına gerekli teşvik edici yöntemleri kullanmalı.
vi. Bilimsel çalışma yayın değerlendirme süreci boyunca, hakemleri zaman ve performans bakımından değerlendirmek ve hakemleri teşvik ve motive edici, performanslarını arttırıcı uygulama ve politikaların yanı sıra iletişim yöntem ve yaklaşımları geliştirmek.
vii. Hakem havuzunun nitelik ve nicelik olarak genişletilmesi ve güçlendirilmesi adına gerekli işlemleri gerçekleştirmek ve bu konuda dergi editörleri ile koordineli bir çalışma yürütmek.
viii. Değerlendirme sürecinde, bilimsel çalışmaya ilişkin hakem değerlendirmelerinin olumsuz gelmesi durumunda dahi, ilgili bilimsel çalışmanın bilimsel çevre ve ilgili literatür açısından bir değer ifade ettiği kanısına sahipse, bu konuda inisiyatif alarak yeni hakem değerlendirmeleri almak üzere süreci sürdürmesi.
ix. Değerlendirme süreci boyunca, her aşamada, yazar ve hakemlerle iletişim ve diyalog sağlaması.
x. Değerlendirme süreci sonunda, olumsuz kanaate varılması durumunda, yazarlarla olan iletişimde olumsuz karara ilişkin tüm gerekçeleri mümkün olduğunca nezaket ve bilimsel bir çerçevede sunmak.

IV. Hakemlerin Etik Görev ve Sorumlulukları
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi bilimsel çalışma değerlendirme süreçlerinde görev alan Hakemlere ilişkin görev ve sorumluluklar;
i. Yalnızca uzmanlık alanları ile doğrudan ilgili bilimsel çalışmaların değerlendirmesini kabul etmek.
ii. Çift-Taraflı-Kör-Hakemlik ilkesiyle gerçekleştirilen Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi bilimsel çalışma değerlendirme süreci boyunca hakemler, yazarlar ile doğrudan iletişime geçmez.
iii. Hakemler, sürece ilişkin tüm değerlendirme ve yorumlarını, Dergi Yönetim Sistemi – DergiPark üzerinden gerçekleştirilir.
iv. Değerlendirmelerini tarafsızlık ve gizlilik içerisinde, bilimsel ve nesnel bir bakış açısı ile, milliyet, cinsiyet, dini inançlar, siyasal inançlar ve ticari kaygıların değerlendirmeye etki etmesine izin vermeksizin, gerçekleştirmek.
v. Değerlendirme süreci başında veya süresinde çıkar çatışması ile karşı karşıya kaldığı düşüncesi oluşursa, değerlendirme talebini reddetmek veya ivedilikle ilgili alan editörünü bilgilendirmek.
vi. Değerlendirme süreci sonunda, ilgili bilimsel çalışmaya ilişkin tüm belge ve dokümanları, çalışmanın kendisi de dahil olmak üzere, bir başka bilimsel çalışmada kullanılmaması ya da bir başka bilimsel çalışmanın temelini teşkil etmemesi adına, imha etmek.
vii. Değerlendirmeye ilişkin yorumları, düşmanca ve kişisel olarak yorumlanabilecek, iftira ve hakaret olarak algılanabilecek ifadelerden kaçınarak, yapıcı, nazik ve bilimsel bir dille ortaya koymak.
viii. Değerlendirmeyi üstlendikleri bilimsel çalışmaya ilişkin değerlendirmelerini, sürece sekte vurmayacak şekilde, zamanında gerçekleştirmek.

V. Yayın Kurulunun Etik Görev ve Sorumlulukları
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’nde görev alan Yayın Kuruluna ilişkin görev ve sorumluluklar;
i. Yayın Kurulu, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’ne yayınlanmak amacıyla gönderilen bilimsel çalışmalara ilişkin tüm süreçlerden sorumludur.
ii. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Yayın Kurulu, yayınlanan her bilimsel çalışmanın dergi yayın politikaları ve uluslararası standartlara uygun olarak yayınlanmasından sorumludur.
iii. Baş Editör, Editörler ve Teknik/Alan Editörler ile Yabancı Dil Editörlerinden oluşan Yayın Kurulu üyeleri, derginin bünyesindeki tüm iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumludur.
iv. Dergiye ilişkin içerik, teknik ve görsel bakımdan eksiklik ve aksaklıkların tespiti ve giderilmesine yönelik gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi adına ilgililerin bilgilendirilmesi ya da bizzat işlemlerin gerçekleştirilmesinden sorumludur.
v. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi yayın politikaları çerçevesinde, sürdürülebilir kalıcı ve kaliteli bir yayın politikası oluşturulması adına toplantı ve benzeri faaliyetler gerçekleştirme ve bu faaliyetler sırasında görüşlerini ortaya koyma konusunda sorumludur.

VI. Kişisel Verilerin Korunması
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’nin Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin sorumlulukları;
i. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, değerlendirilen bilimsel çalışmalarda yer alan deneklere veya görsellere ilişkin kişisel verilerin korunmasını sağlamakla yükümlüdür. Çalışmalarda kullanılan bireylerin açık rızası belgeli olmadığı sürece çalışma reddedilir.
ii. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi alan editörleri, hakemler, yazarlar ve okuyucuların bireysel verilerini korumakla yükümlüdür.
iii. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, değerlendirilen bilimsel çalışmalarda insan ve hayvan haklarının korunmasını sağlamakla yükümlüdür.
iv. Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, bilimsel çalışmalarda kullanılan deneklere ilişkin etik kurul onayı, deneysel araştırmalara ilişkin izinlerin olmadığı durumlarda çalışmayı reddetmekle sorumludur.

VII. Olası Suiistimal ve Görevi Kötüye Kullanmaya Karşı Önlem
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi; olası suiistimal ve görevi kötüye kullanma işlemlerine karşı her türlü önlemi almak ve gerekli iş ve işlemleri gerçekleştirmekle yükümlüdür;

VIII. Etik Olmayan Bir Durumla Karşılaşılması
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi bünyesinde yukarıda bahsedilen etik sorumluluklar hususunda ve bunların dışında etik olmayan bir davranış veya içerikle karşılaşılması halinde gerekli bilgilendirmeleri aşağıdaki elektronik posta adresleri yolu ile gerçekleştirebilirsiniz.

Makale gönderim/süreç işletimi ücretsizdir.

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi